Vreme Danas – Najnovije Vesti

za danas – Najnovije Vesti

 • U Srbiji danas promenljivo uz smenu sunčanih i oblačnih intervala, na jugu i istoku i dalje toplo. U većini mesta suvo, a kratkotrajna kiša ili pljusak sa grmljavinom biće lokalnog karaktera. Vetar slab do umeren jugoistočni, jugu pojačan jugozapadni. Najviša temperatura od 19 na severu do 27 stepeni na jugoistoku Srbije. Narednih dana promenljivo tek ponegde kratkotrajna kiša ili pljusak sa grmljavinom. Do subote toplo, u većini mesta maksimalna temperatura od 25 do 30 stepeni. Od nedelje postepeno hladnije.
 • Kišobrani će i dalje biti potrebni pošto se prognozira promenljivo i nestabilno vreme, mestimično s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura od 8 do 13 stepeni, najviša dnevna od 19 do 27 stepeni.
 • U Srbiji se i danas očekuje kiša. Padavine se povremeno očekuju do srede. Jutarnja temperatura do 15 stepeni, a najviša dnevna do 25 stepena.
 • Padavine povremeno sve do srede. Noćas u pojedinim delovima zemlje i do 40 litara kiše po kvadratu, a sutra još 20. Vazdušna masa je vlažna, ali topla jer stiže sa Mediterana, i zato će jutarnja temperatura biti od 10 stepeni, najviša dnevna do 25. U Beogradu večeras i noćas kiša, sutra povremeno pljuskovi. Temperautra do 23 stepena.
 • Oblaci sa Mediterana donose kišu i pljuskove. Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) upozorava na veliku količinu padavina. Temperatura do 22 stepena.
 • Toplije, uz padavine povremeno. Oblaci sa Mediterana će doneti kišu i pljuskove. Obilnije posle podne kada može pasti od 15 do 30 l/m2. Ujutru od 9 do 16 stepeni, dakle toplije jutro, ali zbog padavina dnevna temperatura niža nego danas, od 19 do 22. U Beogradu popodne nikuda bez kišobrana. Temperautra do 21 stepen.
 • Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) upozorio je da se sutra na području Srbije očekuju kiša i lokalni pljuskovi s grmljavinom, koji će se intezivirati posle podne i uveče.
 • Ciklon iz Đenovskog zaliva se približava Balkanu i donosi naoblačenje. Kiša od sredine dana, najpre na zapadu, jugozapadu i u Vojvodini. Sa oblacima stiže i topliji vazduh i podiže temperaturu za 2-3 stepena. Ujutru hladno, temperatura od 2 stepena, najviša dnevna do 25.
 • Sutra viša temperatura, ali i više oblaka nego danas. Ciklon iz Đenovskog zaliva približava se Balkanu i donosi naoblačenje. Kiša od sredine dana, najpre na zapadu, jugozapadu i u Vojvodini. Sa oblacima stiže i topliji vazduh i podiže temperaturu za 2-3 stepena. Ipak jutro hladno od samo 2 stepena, najviša dnevna do 25 stepeni
 • Jutro u zemlji hladno, ponegde i slab mraz. Oblačno, ali osetno toplije tokom dana. Najviša temperatura do 23 stepena.
 • Hladan vazduh ustupiće mesto toplijem sa Mediterana i zato od sutra dnevna temperatura u porastu za 3-4 stepena. Veći deo dana preovlađivaće vedro. Uveče na severu naobačenje, ali će se zadržati suvo. Ipak jutro hladno od samo 1 stepen do 8 stepeni, najviša dnevna od 19 do 23. U Beogradu će ujutru jakne biti obavezne, a sredinom dana suvišne, pretežno sunčano i temperatura do 22 stepena.
 • Pomoćnik direktora RHMZ-a Goran Mihajlović kaže za RTS da se toplo vreme prognozira za prvu nedelju oktobra, ali ne i za sam period oko Miholjdana, koji je 12. oktobra. Očekuje se, dodaje, nešto toplija jesen u odnosu na višegodišnji prosek.
 • Prvog jesenjeg dana smena sunca i oblaka, ali biće i oblačnosti koja će uslovljavati kišu, pljuskove i grmljavinu. Jutro hladno, ponegde sa slabim mrazem, tokom dana toplije, od 16 do 20 stepeni. U glavnom gradu sunce i oblaci, temperatura do 18 stepeni.
 • Prvog jesenjeg dana smena sunca i oblaka, ali biće i oblačnosti koja će uslovljavati kišu, pljuskove i grmljavinu. Jutro hladno, ponegde sa slabim mrazem, tokom dana toplije, od 16 do 20 stepeni. U glavnom gradu sunce i oblaci. Temperatura do 18 stepeni.
 • Poslednjeg dana leta u Srbiji i sunce i oblaci, ponegde i kiša. Najviša dnevna temperatura do 19 stepeni.
 • Promenljivo oblačno i hladno uz smenu sunčanih i oblačnih intervala, a povremeno se očekuje i kratkotrajna kiša ili lokalni pljusak koji ponegde može biti praćen grmljavinom. Vetar slab do umeren severozapadni, na istoku povremeno i jak. Najniža temperatura od 4 do 10, a najviša od 15 do 19 stepeni.
 • Oblačno, mestimično s kratkotrajnom kišom ili pljuskovima. Sveže za ovo doba godine. Jutarnja temperatura do 9 stepeni, najviša dnevna do 18 stepeni. U glavnom gradu oblačno s kišom. Temperatura do 14 stepeni.
 • Prosečne temperature koje su zabeležene poslednjih nekoliko dana karakteristične su za drugu polovinu oktobra, navodi za RTS meteorolog Nedeljko Todorović. Ukazuje da nas do petka očekuje promenljivo i nestabilno vreme i pad temperature. Najavljuje i da ćemo do kraja septembra imati nekoliko toplih, sunčanih dana sa maksimalnom temperaturom do 24 stepena, ali, kako kaže, jutra i noći će biti prilično hladne.
 • Oblačno, mestimično s kratkotrajnom kišom ili pljuskovima. Sveže za ovo doba godine. Jutarnja temperatura do 9 stepeni, najviša dnevna do 18 stepeni. U glavnom gradu oblačno s kišom. Temperatura do 14 stepeni.
 • Iako će se smenjivati sunce i oblaci, povremeno može biti kratkotrajne kiše ili pljuska. Hladan vaduh zahvatio je veći deo Evrope, a u Srbiji će dodatno spustiti jutarnju temperaturu, na samo 2 stepena u nekim predelima, najviša dnevna od 15 do 19 stepeni.