BIZLife – Poslovne vesti

BIZLife – Bizlife Business Portal – Bizlife Poslovne vesti

BIZ Life – Business Portal je ultimativan izvor poslovnih informacija namenjen top i srednjem menadžmentu. Prenosimo najaktuelnije poslovne vesti, domaće, regionalne i svetske trendove, rezultate i planove kompanija, uspešne biznis modele, menadžerska iskustva. Pored edukacije kojoj posvećujemo znatan prostor, poseban deo sajta pripada

 • Ostrvo Sardniija san je mnogim zaljubljenicima u Italiju i prelepe plaže. Na ovom ostrvu odlučili su se na drastične poteze kako bi privukli nove stanovnike u svoje ruralne delove. Nakon što su već neki delovi Italije odlučili da plate ljudima  na taj ih način ih privuku, istim putem krenuli su i na Sardiniji, prenose portali. […] Članak Italijansko ostrvo daje 15. 000 EUR ako ga odaberete kao mesto za život se pojavljuje prvo na BIZlife.
 • OTP banka Srbija dobitnik je ,,Employer Partner” sertifikata, prestižnog HR priznanja konsultantske kuće ,,Selectio”. Ta kuća od ove godine uz partnerstvo sa konsultantskom agencijom ,,HR Xcel” za srpsko tržište, garantuje izvrsnost HR procesa unutar kompanija i potvrđuje kontinuirano ulaganje, modernizaciju i unapređenje iskustva zaposlenih, navodi se u saopštenju. Kompleksna i detaljna analiza utvrdila je da […] Članak OTP Banka dobitnik “Employer Partner” sertifikata za izvrsnost HR procesa se pojavljuje prvo na BIZlife.
 • Potrošačke cene u julu 2022. godine, u poređenju sa istim mesecom prethodne godine, veće su za 12,8 odsto, saopštio je Republički zavod za statistiku. Na međugodišnjem nivou u julu hrana je poskupela 20,3 odsto. Žitarice, hleb, meso, mleko, jaja, ulje-sve ovo je poskupelo više od 20 odsto u poslednjih godinu dana pokazuju statistički podaci. Voće […] Članak Inflacija ne posustaje – u julu dostigla 12,8 %, hrana skuplja za petinu se pojavljuje prvo na BIZlife.
 • Poljoprivrednici peti dan nastavljaju blokade u Novom Sadu jer su nezadovoljni rezultatima pregovora sa predstavnicima Vlade Srbije. Oni su jutros blokirali deo Bulevara Mihajla Pupina, od silaska sa Varadinskog mosta do Skupštine grada. Ratari su kasno sinoć rekli da nije postignut dogovor sa predstavnicima vlasti, a da Vlada Srbije i Ministarstvo poljoprivrede “nisu hteli ni […] Članak Poljoprivrednici peti dan u blokadama: “Izvini Novi Sade” se pojavljuje prvo na BIZlife.
 • Ministarstvo rudarstva i energetike podnelo je jutros Višem tužilaštvu u Nišu krivičnu prijavu protiv 14 osoba, koje smatra odgovornim za nesreću u rudniku “Soko” kod Sokobanje 1. aprila u kojoj je poginulo osam, izjavila je državni sekretar Jovanka Atanacković. “Tužilaštvu su predate sve informacije sa dokumentacijom kojom Ministarstvo raspolaže o nesreći, jer želimo da se […] Članak Ministarstvo podnelo krivičnu prijavu zbog nesreće u rudniku “Soko” se pojavljuje prvo na BIZlife.
 • Nemački ministar ekonomije Robert Habek najavio je u petak nove propise- mere štednje energije zbog bojazni od nestašica, kao posledica zastoja u isporuci ruskog plina zbog rata u Ukrajini. Grejanje u Nemačkoj u javnim zgradama biće dozvoljeno na maksimalno 19 stepeni, zgrade i spomenici više neće biti osvijetljeni noću, a ni reklamni panoi neće biti […] Članak Ozbiljne mere štednje: U Nemačkoj će se grejati na maksimalno 19 stepeni se pojavljuje prvo na BIZlife.
 • Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je povećanje plata za pripadnike Vojske Srbije od 25 odsto, od 1. januara. Predsednik Vučić je za TV Prva rekao da će vojna lica, oficiri, podoficiri, vojnici po ugovoru, imati najveće povećanje plata u javnom sektoru, od prvog januara. “Oni koji imaju danas 60.000 dinara imaće oko 75.000. To je […] Članak Vučić najavio povećanje plata u vojsci 25 % od 1. januara se pojavljuje prvo na BIZlife.
 • Predsednik Srbije Aleksandar Vučić  gostovao je na TV Prva i u intervjuu između ostalog govorio i o formiranju buduće vlade. Naveo je da su mogući kandidati za premijera iz Srpske napredne stranke dosadašnji gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i aktuelna premijerka Ana Brnabić. Na pitanje šta će dobiti predsednik SPS Ivica Dačić i da li […] Članak IZJAVA DANA: Za Dačića samo odgovorna funkcija, bez rođendanskog poklona se pojavljuje prvo na BIZlife.
 • Piše: Vedran Ivanković, stručnjak za korporativne komunikacije Stara priča iz korpusa komunikacija: laganje se vrati kao bumerang. Leto je, kažu, za lagane teme i možemo da se opustimo malo, možda baš na nekoj plaži i da čitamo lakšu literaturu. Nećemo otići u krajnost da lagana tema bude kao da je iz „Ljubavnog vikend romana”, ako se još […] Članak Ekonomija ljubaznosti se pojavljuje prvo na BIZlife.
 • Prepoznatljiva dama urbanog života prestonice, disk-džokej, model i PR, Nadežda Dimitrijević sigurna je u to da individualnost ima prevagu nad aktuelnim trendovima, pogotovo ako je reč o trci na duge staze. Nada je gradsko dete, što nije toliko određeno mestom rođenja i prebivališta (premda joj „dvojka” prolazi ispod prozora) koliko je definisano načinom razmišljanja, stvaranja […] Članak HRANA ZA DUŠU: “Uzeti stvari u svoje ruke” se pojavljuje prvo na BIZlife.
 • Čuveni crtani film “Rik i Morti” poznat je širom sveta kao crtać koji je mnogima obeležio detinjstvo. Iako je u pitanju animirana serija, još iz prve epizode jasno se moglo zaključiti da je reč o, moglo bi se tako reći, ozbiljnoj komediji koja kroz šalu i naučno fantastične motive kritikuje različite ustaljene društvene prakse, edukuje […] Članak Kako su likovi iz crtaća “Rik i Morti” završili u Srbiji? “Najluđe mesto na svetu” (VIDEO) se pojavljuje prvo na BIZlife.
 • Evropska svemirska agencija (ESA) započela je preliminarne tehničke razgovore sa kompanijom “Spejs Iks” Ilona Maska koji bi mogli da dovedu do privremenog korišćenja njegovih raketa nakon što je sukob u Ukrajini onemogućio pristup Zapada ruskim raketama Sojuz. Privatni američki konkurent evropskom “Arianespace“ pojavio se kao ključni kandidat za popunjavanje privremenog jaza pored Japana i Indije, […] Članak EU pregovara sa Ilonom Maskom? Ruske rakete žele da zamene sa “Spejs Iksom” se pojavljuje prvo na BIZlife.
 • Na Cetinju je oko 16 sati došlo do pucnjave u kojoj, kako nezvanično saznaje podgorički list Dan, stradalo više od 10 osoba, a među njima ima i dece. Kako preciziraju mediji, jedanaest osoba je ubijeno, a šestoro je povređeno. Među ubijenima je i napadač i četvoro dece. Takođe se navodi da se ne radi o […] Članak Masakr na Cetinju: Ubijeno 11 osoba, među njima i deca se pojavljuje prvo na BIZlife.
 • Ministarka rudarstva i energetike Srbije Zorana Mihajlović izjavila je da su nadležne inspekcije juče započele kontrolu prodavaca peleta i ogrevnog drveta, kao i da će biti kontrolisani i proizvođači kako bi se stabilizovalo tržište. Glavno pitanje je da li poštuju ograničenja cene ogreva? “Juče izvršena kontrola prodavaca peleta i ogrevnog drveta u više gradova i […] Članak Počelo je: Inspekcije “češlja” da li se poštuju ograničene cene ogreva se pojavljuje prvo na BIZlife.
 • Catering services were 12.3 percent more expensive in July compared to a year ago, the Statistical Office of the Republic of Serbia announced. The list includes some of the items that restaurant visitors like and consume, cakes for example. Food went up in price by 14 percent, with the highest price increase recorded in salads, […] Članak What has increased in price in restaurants and why are CAKES on that list? se pojavljuje prvo na BIZlife.
 • The main demands of farmers, to which the Government responded after the meeting, have not been fulfilled. They asked for the price of sunflower to be EUR 700 per tonne, and they were offered a purchase price of EUR 535 plus VAT. Their request that registered agricultural households should be exempted from excise duty on […] Članak The main demands of farmers have NOT been fulfilled se pojavljuje prvo na BIZlife.
 • In the next year, banks will not raise fees and commissions, announced the Governor of the National Bank of Serbia (NBS), Jorgovanka Tabakovic. All banks in Serbia have agreed with this decision. “Furthermore, all banks that raised their fees and commissions from January 1st, 2021 until today have accepted that for one year, starting from […] Članak NBS: No increase in fees for the next year se pojavljuje prvo na BIZlife.
 • Putnički avion Wizz Air proleteo je samo nekoliko metara iznad glava turista. Kada je putnički avion kompanije Wizz Air sleteo na grčko ostrvo samo nekoliko metara iznad glava turista, moglo se reći da je to bio jedan od onih trenutaka koji zaustavljaju srce. Dramatični snimak sletanja na grčko ostrvo Skijatos podelio je na Internetu jedan […] Članak Opasna ATRAKCIJA: Snimak sletanja koji zaustavlja dah (VIDEO) se pojavljuje prvo na BIZlife.
 • Vršilac dužnosti direktora Javnog Preduzeća “Putevi Srbije” Zoran Drobnjak tokom 2021. godine dobio je veću platu nego što to dozvoljava zakon, utvrdili su državni revizori. “Preduzeće je obračunalo i isplatilo neto zaradu v. d. direktoru za 2021. godinu u iznosu većem od propisane maksimalne zarade u javnom sektoru za 194.338 dinara, što nije u skladu […] Članak Revizori utvrdili: Zoran Drobnjak dobijao veću platu od zakonom dozvoljene se pojavljuje prvo na BIZlife.
 • Navikni se na bolje Za sve ljubitelje koji svoj automobil posmatraju kao ljubimca i neumorno brinu o njemu, vrlo je važno da obezbede najkvalitetnije gorivo kako bi performanse automobila bile što istaknutije. Zato je upravo za vas tu G-Drive premijum gorivo. Ne samo što će rad i vek motora vašeg automobila biti izvan vaših očekivanja, […] Članak Pravi ugođaj za tebe i tvoj automobil se pojavljuje prvo na BIZlife.